Vasega Lithium Battery |Lithium Battery BMS Puipuiga Mechanism ma Galuega Fa'avae

Lithium maa mea e i ai ni uiga patino e taofia ai i latou mai le soona totogi, ova-fa'ate'a, ua uma-o lo'o i ai nei, pu'upu'u, ma fa'ae'e ma fa'ate'a i le vevela maualuga ma le maualalo.O le mea lea, o le pusa maa lithium o le a faʻatasi ma se BMS maʻaleʻale.BMS e faasino ileFaiga Pulea maamaa.Faiga fa'afoe, e ta'ua fo'i le laupapa puipuiga.

信图片_20230630161904

BMS galuega

(1) Va'aiga ma le fua O le fuaina o le lagona lea o le tulaga o le maa

O le galuega faavae lea aBMS, e aofia ai le fuaina ma le faʻatusatusaina o nisi faʻailoga faʻailoga, e aofia ai le voltage, le taimi nei, vevela, malosi, SOC (setete o le tau), SOH (setete o le soifua maloloina), SOP (setete o le malosi), SOE (setete o le malosi).

O le SOC e mafai ona malamalama lautele i le tele o le malosi o loʻo totoe i totonu o le maa, ma o lona tau o loʻo i le va o le 0-100%.Ole mea pito sili lea ona taua ile BMS;SOH o lo'o fa'atatau i le tulaga o le soifua maloloina o le ma'a (po'o le tikeri o le fa'aleagaina o le maa), o le tulaga tonu lea o le maa o lo'o iai nei.Pe a faʻatusatusa i le malosi faʻatatau, pe a maualalo le SOH nai lo le 80%, e le mafai ona faʻaogaina le maa i se siosiomaga eletise.

(2) Fa'ailo ma puipuiga

Pe a tupu se faʻalavelave i totonu o le maa, e mafai e le BMS ona faʻailoa le tulaga e puipuia ai le maa ma faia ni faiga tutusa.I le taimi lava e tasi, o faʻamatalaga faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a tuʻuina atu i le mataʻituina ma le pulega faʻavae ma faʻatupuina tulaga eseese o faʻamatalaga faʻailoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ova le vevela, o le BMS o le a motusia saʻo le taʻavale ma le faʻamalo, faia le puipuiga o le vevela, ma auina atu se faʻailo i tua.

 

O maa Lithium e masani lava ona tuʻuina atu lapataiga mo mataupu nei:

Ova le totogi: tasi le iunite ua uma-voli, voluma atoa i luga-voltage, toe fa'atumuina-taimi nei;

Ova le lafoa'i: tasi iunite i lalo-voltage, voluma atoa i lalo-voltage, fa'asa'o i luga-taimi nei;

Tempera: O le vevela autu o le maa e maualuga tele, o le vevela o le siosiomaga e maualuga tele, o le vevela o le MOS e maualuga tele, o le vevela o le maa e maualalo tele, ma le vevela o le ambient e maualalo tele;

Tulaga: fa'atofuina le vai, feto'aiga, feliua'i, ma isi.

(3) Pulega paleni

Le manaomia mopulega palenie afua mai i le le tutusa i le gaosiga ma le faʻaogaina o maa.

Mai le va'aiga o le gaosiga, o maa ta'itasi e iai lona ta'amilosaga o le olaga ma ona uiga.E leai ni maa se lua e tutusa lelei.Ona o le le tutusa i separators, cathodes, anodes ma isi mea, o le gafatia o maa eseese e le mafai ona ogatasi atoatoa.Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻailoga tumau o le eseesega o le voltage, teteʻe i totonu, ma isi mea o masini taʻitasi e fausia ai se pusa maa 48V / 20AH e eseese i totonu o se vaega patino.

Mai le fa'aogaina o le fa'aogaina, e le mafai ona o gatasi le fa'agasologa fa'aeletonika i le taimi o le fa'atumuina o le maa ma le fa'asa'oina.Tusa lava pe tutusa le pusa maa, o le a ese le tau o le maa ma le gafatia ona o le eseese o le vevela ma tikeri fetoʻai, e mafua ai le le tutusa o gafatia sela o le maa.

O le mea lea, e mana'omia e le ma'a le faapaleni pasi ma le paleni fa'amalosi.O lona uiga o le setiina o se pea o faʻailoga mo le amataina ma le faʻaiʻuga tutusa: mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se vaega o maʻa, e amata le faʻatusatusaina pe a oʻo i le 50mV le eseesega i le va o le maualuga o le tau o le cell voltage ma le averesi voltage o le vaega, ma faʻaiʻu. i le 5mV.

(4) Fesootaiga ma tulaga

O le BMS e iai le eseʻesefesootaiga module, lea e nafa ma le tuʻuina atu o faʻamatalaga ma le faʻatulagaina o maa.E mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga talafeagai e lagona ma fuaina i le faʻatonuga o le pulega i le taimi moni.

fa'aitula'itusi_20231103170317

Taimi meli: Nov-07-2023